HTML

Góól

Gólok, melyeket nem lehet elfelejteni. Ha szeretnél sárga lap nélkül reklamálni, vagy kényszerítőzni, vedd fel velem a kapcsolatot: overdrive@b-oldal.hu. Bikázni nem ér!

Címkék

Kommentár

  • Hóhér Tibi: Ez meg a folytatása. Cserna azt mondja a parfümét érezték :) www.youtube.com/watch?v=WUr6rkhBpUM&a... (2011.01.20. 20:19) Szondázzák meg!
  • Carlos Valderrama: @Brukk Az a gól számomra is nagyon emlékezetes, és nem találom sehol :( Bárcsak valakinek meglenne! (2011.01.12. 12:28) Puskás-díjat Mracskónak!
  • Amphiprion Ocellaris: Jenő (RIP) szenvtelenül kommentálja. (2010.05.23. 13:34) Détári legnagyobb gólja
  • Rexfelugyelo: www.youtube.com/watch?v=zKt0sL_auZw Nekem ez a gól nagyon hiányzik a listáról. Hatalmas maga a gól... (2010.04.19. 23:54) TOP10 Scholes-gól EVÖR

Legviccesebb bemelegítés EVÖR

2011.03.24. 07:48 Interstellar Overdrive

Mindenképpen magyarázatot kéne találnunk az AC Milan - AS Bari mérkőzés előtti történésekre. Újranézős videó következik.

Szólj hozzá!

Címkék: bemelegítés

Szondázzák meg!

2011.01.20. 07:40 Interstellar Overdrive

Epic moment a magyar futball modernkori történelmében az az Újpest-Haladás mérkőzés, ahol Tóth Miklós szombathelyi legenda egy kétes szituációt követő bírói döntés után summázza véleményét Cserna sportárs ténykedésével kapcsolatban: "Szondázzák meg!"

Legalábbis ez az, amit hallunk. A bővebb változatot a tufa bekk szájáról lehet leolvasni. Mondja valaki, hogy nincs létjogosultsága a kispad melletti mikrofonoknak!

1 komment

Címkék: magyar játékvezető

Romario, a pöröly

2011.01.18. 07:24 Interstellar Overdrive

Romarioról mi az első szó, ami eszedbe jut? Megmondom: INDULÓSEBESSÉG. Bár legtöbb gólját úgy rúgta, hogy ellenfele csak a következő busszal tudott utána eredni, érdemes megnézni, hogy a 16-os vonaláról a pöttöm brazil micsoda pörölycsapással vágja a kapuba a labdát.

Szólj hozzá!

Címkék: bomba

Halmai elrakja a sarokba

2011.01.12. 11:30 Interstellar Overdrive

1995.04.26. Magyarország - Svédország. Végh - Csábi, Mészöly G., Lipcsei - Mracskó, Halmai, Illés, Kozma - Csertői, Sallai, Vincze kezdőcsapat (csereként Szlezák és Urbán beállt), padon a Szőke Sziklával.

Természetesen nem jutottunk ki az EB-re, de ez a mérkőzés az emlékembe ivódott. Talán azért, mert már a második percben vezetni tudtunk és nem csesztük el ugyanúgy, mint a törökök és a svájciak ellen.

Halmai érkezett, putty, labda a sarokban. Maradt az 1:0. Ilyen 1:0-át kívánok magunknak a 2011-es tavaszra! Egyszer rakjuk már zsebre ezeket a színtelen-szagtalan svédeket!

Az Ibrának meg valaki basszon alá, de rendesen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar technika

Puskás-díjat Mracskónak!

2011.01.11. 18:13 Interstellar Overdrive

A bajuszkirály bombája 1:40-nál látható. Igazságtalan az élet, hiszen a mi fiunk már 1997-ben megmutatta, mit jelent állítás nélkül, ELEMI erővel meglőni egy labdát, mely egy szögletből érkezik a fűzős részre. (Mintha dróton húzták volna a felső sarokba...)

16 komment · 1 trackback

Címkék: magyar bomba

Maradona 50

2010.10.31. 07:47 Interstellar Overdrive

Mi az amit Maradonával kapcsolatban még nem mondtak el? Legnagyobb góljai és legnagyobb botrányai szemünk előtt zajlódtak (zajlódnak) az utóbbi években, így azt is tudjuk, sőt piros betűs ünnep, miszerint október 30-án 50 éves lett.

Ő az, aki 15 évesen már bajnoki mérkőzések szünetében lépett fel labdazsonglőrként.
Ő az, aki 16 évesen már az argentin futball történetének legfiatalabb profi játékosa lett, míg 19 évesen a legfiatalabb gólkirály  volt Argentínában.
Ő az, aki képes volt rosszul érezni magát Barcelonában.
Ő az, aki elhelyezte Napoli-t a világ futballjának térképén, köszönhetően a 2 bajnoki címnek, 1 kupának és 1 UEFA kupának, mellyel Nápoly népét is uralma alá hajtotta.
Ő az, aki győzelemre vezette hazája válogatottját az 1986-os VB-n.
Ő az, akit egyes emberek az Istennek hisznek.
Ő az, aki nem volt képes annyit kokózni és nem tudott annyira elhízni, hogy ezen sikerek elhalványuljanak.

Az alábbi videón nem láthatunk gólt (pedig temérdek mennyiséggel szomorította el az ellenfeleket...), viszont azt igen, hogy mennyire gyors, mennyire kiszámíthatlan és mennyire gátlástalan játékos volt, aki a pálya minden pontján feltűnt. Számos föld-levegő rakétával próbálták megakadályozni, hogy a labdát meg tudja játszani, mely becsúzások és szabálytalankodási kísérletek még szánalmasabbak így, hogy látjuk, a kis dundi még mindig talpon maradt.

Ő az, aki a legjobb focista EVÖR. (Vagy Pelé, vagy Puskás az, egyébként. 20 év múlva megírom majd, hogy lehet Messi az.)

Szólj hozzá!

Címkék: technika csel

Legdurvább ollózás EVÖR

2010.10.28. 08:00 Interstellar Overdrive

Marco Van Basten (persze Klinsmann mellett) gyermekkorom kedvenc focistája volt. Emlékszem, amikor általános iskolában, az ének könyv elejére AC Milan címert rajzoltam, hiszen kábé ennyire érdekelt a kottaírás (valami keresztek, meg kulcsok voltak), amit azóta is nyilván sokat használok munkám során... Na, de sokkal fontosabb, hogy a jó öreg Marcora visszatérjünk, aki valami temérdek gólt termelt, mind az Ajaxban (133/128), mind az AC Milanban (147/90)* és természetesen hazája válogatottjában.

Az idő azt a tragédiát is megszépítette, hogy az 1964-ben született legendának már 30 évesen vissza kellett vonulnia, úgy, hogy sérülése már az utolsó 2 évében is teljesen ellehetetlenítette játékát.

Amit hátrahagyott, az feldolgozhatatlan. Trükkök, cselek, pimasz és tudatos gólok, kiemelve a sokaságból a szovjeteknek lőtt parádés gólját, valamint az egyik ledurvább ollózást EVÖR. 

* csak bajnoki mérkőzésen szerzett gólok

Szólj hozzá!

Címkék: technika ollózás

Best of Mészöly

2010.10.22. 07:40 Interstellar Overdrive

1981. Magyarország - Norvégia. Irgalmatlan hangulat, játszik a csapat. A padon (ami tényleg csak egy tornatermi pad) Mészöly "Szőke Szikla" Kálmán (akit az öltöny egyáltalán nem öltöztet), valamint a beidomított Mezey Gyurka, suhogós melegítőben. A videó minden pillanata gyönyör: Mészöly lobonca, Gyurka cincogásai, a "gólöröm" (0:49-nél), Izsó Ignác bajsza, az edzői kar taktikai utasításai (sic!) és a véget nem érő káromkodás.

Nem a közönség volt a 12. ember, hanem ő. Tuti volt benne egy fél liter vörös bor.

 

Szólj hozzá!

Címkék: edző

Essien kétszer táraz

2010.06.05. 07:27 Interstellar Overdrive

Térdsérülés ide, állítólagos apai átok oda, ki kell mondanom: a világ egyik legjobb védekező középpályása nem lesz ott a VB-n... Mindamellett, hogy egy sötét sikátorban nem mernék Essien szemébe nézni (félnék, ahogy rámvillantaná fehér fogsorát), posztja ellenére sem durva, földevő stílusáról híres, sőt, hihetetlen munkabírása mellett olyan gólokat is lőtt, melyek közül nem tudtam igazságot tenni.

A Chelsea színeiben a Barcelona és az Arsenal ellen lőtt két olyan dugót, melyből egy is elég egy pályafutás alatt...

Szólj hozzá!

Címkék: bomba

Gascoigne kapásból löbbölés után

2010.05.28. 07:27 Interstellar Overdrive

1996-ban járunk, Gazza épp sokadik vesszőfutása után és azóta tudjuk, sok-sok hedonista éjszaka előtt. Az angolok G8-a épp elvesztett nimbuszát próbálta visszaszerezni, melyre kiváló alkalom nyílt számára az Angliában rendezett EB-n. Nem túlzás azt állítani, tündökölt a rendezvényen, melyet az alábbi - tökéletes technikai megoldással kivitelezett - gólja is bizonyít.

Más kérdés, hogy 2004-es visszavonulása óta csak az italnak él, legendás a Sziget fesztiválon történő elveszése, ahova egyébként az Iron Maidennel érkezett. Most én annyit tudok róla, hogy még él.

Szólj hozzá!

Címkék: technika csel

Trappatoni, a sajtótájékoztatók réme

2010.05.24. 07:30 Interstellar Overdrive

Bár a Góól blog főleg az emlékezetes gólokkal hivatott foglalkozni, azért a futballt körülvevő világból is számos impulzus ér(t) bennünket, így én sem tudok elmenni például Giovanni Trappatoni jelensége mellett. Egyszerűen imádom ezt a fickót!

Minden idők egyik legsikeresebb edzője az alábbi két videón bebizonyítja, hogy sem németül, sem angolul nem beszél, ellenben mindennél nagyobb lelkesedéssel teszi azt. Az első videón látható kiborulása egy 1998-as sajtótájékoztatóról már-már legendás (führeri magasságokban az előadásmód), nem lehet nem szeretni és becsülni lelkesedését és a csapata melletti kiállását. Mivel néha elveszik az idegen nyelvek útvesztőjében, így igazán kiváncsi vagyok, hogy a játékosok fanatizálásán túl a Mister mit tud(ott) átadni a taktikai értekezleten.

Nyelvészeti hiányosságai ellenére az eredmények őt igazolják: négy különböző ország bajnoki címét nyerte el (német, olasz, osztrák, portugál bajnok) és ő az egyedüli edző, aki az UEFA által kiírt összes klubtornán ért már el első helyezést.

Mister, tiéd a szó!

Szólj hozzá!

Címkék: edző

Détári legnagyobb gólja

2010.05.23. 10:35 Interstellar Overdrive

Május 17-én volt 23 éve, hogy Magyarország az egyik leglátványosabb válogatott meccsét lejátszotta EVÖR, nevezetesen Lengyelország ellen. Az eredmény majd' egy évvel a irapuatói 0–6 után egy reménykeltő 5:3 lett IDE, a Mágus varázsporának is köszönhetően.

A mérkőzéssel kapcsolatos emlékek folyamatosan kopnak, de nem a negyedik magyar góllal kapcsolatban, mely egy visszarendelt szabadrúgásból született. Valószínűleg Détári maga sem gondolta komolyan, hogy onnan becsavarja. Az ilyen gólok 75%-a csukott szemmel rúgva születik és szerencsére Döme sem törődött a hegyesszögekről tanult matematikai ismeretekkel és követte Verebes mester örökérvényű tanácsát: "Lajos, lőj mindenhonnan!". Ilyen egyszerű ez. A kapufa csattanó hangja magáért beszél.

1 komment

Címkék: bomba szabadrúgás

TOP10 Scholes-gól EVÖR

2010.04.14. 07:33 Interstellar Overdrive

Paul Scholes... hát, hol is kezdjem... Atyavilág, úristen, ilyen nincs... talán ez a három kifejezés jut eszembe, ha a góljaira gondolok. Minden idők egyik legjobb manchesteri középpályása már gyerekkorában nem egyezett bele a "bikázni nem ér" grund alapszabályba, ebben biztos vagyok. Ő az, akinek nem kell mondani, hogy "16-ról lőjj", sőt, ő már akkor lövésre lendíti a lábát, amikor az operatőr még be sem fogta őt a kamerával. Sajnálom a labdát, sajnálom a hálót, a pókokat a sarkokban, miközben fogom a fejem és ámulok. Az agyaggalamb lövészet jut eszembe, ha lövéseit látom, valamint a kérdés, hogy vajon hányat rúghatott csukott szemmel? :)

Mindegy, az alábbi TOP10 válogatás önmagáért beszél...

2 komment

Címkék: bomba top10

Máris szomszéd bólint

2010.04.09. 07:44 Interstellar Overdrive

Ki ne emlékezne a Dimitar Penev vezette bolgár aranycsapatra? Sztoicskov, Kosztadinov, Balakov, Borimirov, a farkasember Trifon Ivanov, hogy csak a legnagyobb neveket említsük.... és persze Jordan Lecskov, aki 1994-ben a búbján lévő pamacsával fejelte be a győztes gólt a németek ellen, ezzel megsemmisítve a Nationalelf világbajnoki álmait. Lecskov később a Marseille és a Besiktas labdarúgója lett, majd pályafutása után az üzleti szférában helyezkedett el, sőt mindenki Máris szomszédja polgármesteri funkciót is vállalt. Immár a legendás pamacs nélkül, mely anno az egekbe repítette a bolgár aranygenerációt.    

Szólj hozzá!

Címkék: fejes

Stanic picit dekázgat és bumm

2010.04.08. 07:46 Interstellar Overdrive

Egy picit erősebb felpassz után úgy tűnik Mario Stanic nem akarta földön tartani a labdát, dekázott párat, majd lőtt egy egészségeset a labdába. Innentől történelem, a bal vinkli tudna mit mesélni. Ami még megfűszerezi a lenti találatot, miszerint Super Mario épp első bajnoki meccsét játszotta a Chelsea színeiben. Emlékezetes debütálásnak mondanám...

Szólj hozzá!

Címkék: bomba

A szabadrúgások nagymestere

2010.04.07. 16:25 Interstellar Overdrive

Ismeretlen koreai barátunk - pontosabban a Park Ji-Sung hasonmás verseny második helyezettje - a lenti két videón megmutatja, nem nagyon kell buja fű a jó szabadrúgások elvégzéséhez. Ellenben úgy tűnik, nem árt gyakorolni. A második videó nem Hidegkúton készült, bár ott is ilyen kemény a salak. (Orrlukban azért hazavihető.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: technika amatőr szabadrúgás

Andres Vasquez rabonája

2010.04.07. 07:35 Interstellar Overdrive

Még az igazán fanatikus focirajongóknak is teljesen érdektelen egy Örebro SK - IFK Göteborg párosítás (akkor is, ha történetesen egy 0-4-ás meccsről beszélünk), de Andres Vasquez alábbi rabonája megér egy misét. Sőt, annál is többet. E mozdulat alapján a Limában született játékos nem csak fagyoskodott és vacogott a svéd bajnokságban.

Kis használati útmutató a gólhoz:

Szólj hozzá!

Címkék: technika

Klinsmann felpörgeti

2010.04.06. 07:43 Interstellar Overdrive

1994 - USA. A második labdarúgó világbajnokság, melyre emlékszem. A hihetetlen stadionok, Alexi Lalas fizimiskája, a szenzációs nigériaiak, 42 éves Roger Milla, 5 gólt rúgó Oleg Szalenko, "Mussi, add be, ott van Baggiooo - Góóóóól!" és sok más csodás pillanat mellett a Németország - Dél-Korea mérkőzés, különös tekintettel Jürgen Klinsmann felpörgetős gólja vésődött emlékezetembe.

Az egyik legtudatosabb technikai megoldás EVÖR, melyet focipályán németalföldi játékostól láthattunk, természetesen figyelembe véve a Völler-Rijkaard csulapárbajt is.

Szólj hozzá!

Címkék: technika

Váczi Zoli Maradona-gólja

2010.04.05. 07:43 Interstellar Overdrive

1998-ban a Videoton ellen az év gólját lőtte egyik kedvenc játékosom, Váczi Zoltán. Maradonát és a fehérvári védőket (és középpályásokat...) megszégyenítő az alábbi cselsorozat, mely legalább akkora teljesítmény, mint az, hogy Zoli barátunk 8 éves kora óta napi egy doboz cigit biztos, ami biztos elszív. Nem utóbbi miatt lett gyermekkori példaképem és nem is emiatt választottam az általa is viselt 13-as mezszámot. Hanem...

Szólj hozzá!

Címkék: magyar csel

Seedorf föld-levegő rakétája

2010.04.03. 11:04 Interstellar Overdrive

Új blogomat - melyet a kedvenc és felejthetetlen góljaimnak szentelek, melyek közül egyet sem én rúgtam... - Clarence Seedorf hihetetlen bombájával indítom. A jelenleg AC Milanban másodvirágzását élő középpályás ezt föld-levegő rakétát még a Real Madrid színeiben indította útjára.

Szólj hozzá!

Címkék: bomba